TCH Saaga, osa 9


Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa


Tapahtumapaikka Pasilan poliisitalo, väkivaltarikosten osasto, kokoushuone C342. Perjantai-ilta 25.3.2005.

Juha Heikkilä yritti estää päätään repeämästä. Vain pari tuntia sitten hän oli ollut lähdössä kotiinsa saunomaan. Ja tämä harrastekerho suoraan helvetistä oli ollut hänelle vain nimi paperilla. Tämän palaverin anti oli ollut yksinkertaisesti enemmän kuin kukaan voi yhdeltä istumalta sulattaa. Eihän tällaista ollutkaan, tämä oli kuin David Lynchin versio Likaisesta tusinasta. Tuollaista väkeä löytyi korkeintaan Twin Peaksista. Ja lisää oli tulossa.
- Sitten olisi vielä yksi jäsen jäljellä, Juusela sanoi jo hieman uupuneena.
Taas ilmestyivät kasvot valkokankaalle.
"Mikä tämä enää onkaan", Heikkilä mietti. "Varmaan Moskovan sirkuksen veitseneheittäjänuorallatanssija, osaa kuristaa miehen pakaroillaan ja operoi koko kylmän sodan ajan Länsi-Berliinissä." "No okei, liian nuori. Sittenkin Belgian salaisen palvelun risteyttämä sammakkoihminen, joka voi olla kuusi viikkoa sukelluksissa, ja joka karkasi ja tappoi kaksi linja-autollista ihmisiä vain koska pystyi siihen." "Tai sitten… äh, mitä Juusela sanoi?"
Juusela oli siirtynyt syrjään ja jättänyt estradin SuPon miehelle, joka näytti nielleen kuusi kiloa paskaa ja haluavan lisää. Mies aloitti esityksensä esittelemättä itseään.
- Tämä… henkilö on meidän miehemme, hän aloitti.
Heikkilä istui vain apaattisena. Hän ei yllättyisi enää mistään, ei tänään.
- Onko tällä… henkilöllä nimeä? Granberg kysyi.
- Voitte kutsua häntä herra Keltaiseksi.
Heikkilä ei tiennyt enää itkeäkö vai nauraa.
- Miksi teillä on… herra Keltainen sisällä TCH Snookerissa? Nyholm kysyi kun SuPon mies ei näyttänyt muuten jatkavan.
- Olette kuulleet kaiken olennaisen kerhon varsinaisista jäsenistä. Ei liene tarpeen erikseen perustella, miksi pidämme heitä uhkana yhteiskunnan turvallisuudelle, SuPon mies vastasi viileästi.
- Onko mies riittävän kyvykäs tehtävään? Nyholm jatkoi. - Tarkoitan vain että TCH Snookerin kaltaisessa seurassa ei ole varaa virheisiin.
- Kaksi vuotta sitten hän soluttautui vantaalaiseen triadiin. Ja ne olivat siis kaikki kiinalaisia. Jos hän haluaisi sulautua huonekalutehtaaseen, te ette erottaisi häntä tuolista.
Tyypin ylimielisyys sai Heikkilän vihaamaan tätä entistä enemmän. Joitain kysymyksiä esitettiin vielä, mutta koska miehestä sai kaikki vastaukset kiskoa tongeilla ulos, päätettiin palaveri vihdoin päättää. Heikkilän mielessä virisi jo varovainen ajatus, että iltasauna kotona voisi sittenkin onnistua.
Sitten kokoushuoneen ovi aukeni ja sisään astui nuori konstaapeli, joka sanoi:
- Isku on suoritettu. Vankeja kuljetetaan parhaillaan tänne kuulusteluihin.
- Voi kristuksen vittu, pääsi Heikkilän suusta.

Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa