TCH Saaga, osa 10


Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa


Tapahtumapaikka Pasilan poliisitalo, väkivaltarikosten osasto, Jerker Granbergin työhuone. Lauantaiaamupäivä 26.3.2005.

Juha Heikkilän olo oli surkea. Töitä oli puskettu läpi yön, Heikkilä oli ehtinyt torkkua pari tuntia työhuoneensa sohvalla. Nyt hän istui velttona pienen pyöreän neuvottelupöydän ääressä Granbergin työhuoneessa. Heidän lisäkseen paikalla olivat Juusela ja Mattson sekä Matti Viskari, kriminaalipsykologi.
- Tiedän tämän olevan kaikille rankkaa, mutta se on nyt vain kestettävä, Granberg aloitti.
Heikkilän mielestä Granberg itse ei vaikuttanut edes väsyneeltä. Saatanan näätä. TCH Snookerin tiloihin edellisiltana tehty isku oli onnistunut muuten, mutta paikalta oli tavattu vain kaksi jäsentä, Lisuri ja Javakoodaaja. Nämä oli tuotu Pasilaan ja nyt heidät oli sijoitettu erikoisturvallisiin selleihin talon pohjakerroksissa. Heitä oli kuulusteltu koko yö, mutta tulokset olivat olleet laihoja. Oikeammin niitä ei ollut. Viskari, joka oli liittynyt tutkimuksiin vasta tänä aamuna, pyysi Granbergia antamaan lyhyen kuvauksen edellisillan tapahtumista. Granberg nyökkäsi ja aloitti.
- Karhu iski TCH Snookerin tiloihin kello 18.42. He käyttivät iskussa lamautuspanosta ja kyynelkaasua. Koska kohteita oli vain kaksi, saatiin heidät vaivattomasti vangittua.
- Ymmärsinkö oikein, että kerhon johtaja ei kuulu vangittuihin? Viskari kysyi.
- Kyllä, Granberg vastasi. - Olemme käyneet läpi eilisiltapäivän ja illan tapahtumat, ja Sempain tiedetään olleen paikalla vielä kello 17.56. Analyytikkomme ovat varmoja, että häntä on varoitettu. Sitä, miten hän on onnistunut livahtamaan saartorenkaamme läpi, emme vielä tiedä.
- Löytyikö tämän Sulevi Isopussin ruumista? Viskari kysyi.
- Ei. Ryhmämme suorittaa parhaillaan rikospaikkatutkimuksia, mutta vaikuttaa siltä, että paikalla on käynyt siivooja.
Siivooja oli alamaailman termi henkilölle, joka on erikoistunut rikospaikan jälkien peittämiseen. Esimerkiksi Helsingin Kalliosta sellaisia löytyi joka korttelista.
- Voidaanko heitä siis syyttää mistään tällä hetkellä? Viskari tiedusteli.
- Voidaan. Kerhotilojen kellarista löytyi kaksimetrinen pallo, jonka sisällä oli pahoin palanut ruumis. Tekniikan pojat tutkivat parhaillaan asiaa, mutta näyttää siltä, että palloa itseään on käytetty uhrin kärventämiseen.
- Ja onko uhri tunnistettu?
- Hammaskarttoja tutkitaan vielä, mutta olemme melko varmoja, että se on herra Keltainen, Suojelupoliisista.
- Huijasi kiinalaisia muttei Niittäjää, mutisi Heikkilä puoliääneen.

Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa