TCH Saaga, osa 8


Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa


Tapahtumapaikka TCH Snookerin päämajan lähiympäristö josssain pääkaupunkiseudulla. Perjantai-ilta 25.3.2005.

Vanhala istui kyyristyneenä roskalaatikon taakse. Lähiympäristössä oli kaksitoista Karhuryhmän miestä, mutta Vanhala ei nähnyt heistä yhtäkään. Viita oli jätetty autolle. Vanhala oli 58-vuotias veteraani, joka oli saanut poliisin työstä tarpeekseen jo vuosia sitten. Nuorempana hän oli ollut idealisti, joka oli luullut voivansa muuttaa maailmaa lainvartijana. Vanhala ei myöntänyt kyynistyneensä. Hän ei ollut koskaan ottanut lahjuksia. Ei ainakaan rahana, pilluna joskus. Ympärillä levittäytyvä kaupunkikloaakki sai hänen mielensä erityisen apeaksi. Hän muisti alueen kuusikymmenluvulta vauraana teollisuusalueena. Nyt ympärillä näkyi vain kärsimystä, niin yksilöllistä kuin yhteisöllistä.
"Joskus tekisi mieli…". Tunteikas yksinpuhelu jäi kesken kun korvanapista kuului hyökkäyskäsky. Se ei koskenut Vanhalaa, hän painautui roskalaatikon kylkeä vasten ja jäi seuraamaan Karhun poikien liikehdintää.

Lisuri oli levoton. Sempai oli hävinnyt sanomatta minne meni. Se ei ollut Sempain tapaista. Myöskään IFK:ta ei näkynyt missään. Javakoodaaja istui nurkassa ja hakkasi rystysiään vasaralla. Seuraava asia minkä Lisuri rekisteröi, oli noin tennispallon kokoinen esine, joka lensi ikkunasta sisään. Sen jälkeen tuli sokaiseva välähdys ja huumaava pamaus.

Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa