4. Luku: Wax on, wax off


Tarinan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa

Sali oli Vellulle tuttu. Hän oli käynyt täällä muutaman kerran pelaamassa poolia. Tuloaulassa sijaitsi tiski, josta noudettiin sekä pelipallot että juomat. Itse pelisaliin johti lyhyet portaat. Vellu vilkaisi pelisalin puolelle, yksikään neljästä snooker-pöydästä ei näkynyt olevan vapaana. Sipe asteli tiskin luo reteänä kuin slummineekeri saatuaan ensimmäisen kultahampaansa.

- TCH Snooker saapuu taloon fabu!

Salin pitäjä loi Sipeen väsyneen oloisen katseen.

- Kaks on jonossa.
- Alat sä fabu mulle? Tiedät sä kuka mä oon? Vittu jos Sempai ois täs nii vittu sä oisit nöyrä vittu!
- Jäätkö sä vittupoika jonoon?
- No vittu joo.
- Millä nimellä?
- Cue Warrior.
- Onks se tuplaveellä?
- Hei fabu…

Sipe asteli tiskin luota pöytään, johon Vellu oli asettunut. Vellu vilkaisi vaivihkaa salin pitäjää, tällä oli hytkymisestä päätellen täysi työ pidätellä naurua. Sipe aloitti puheen heti päästyään pöytään.

- Näätsä. Sun pitää tehä selväks et kuka sä oot. Kato TCH Snooker on pahin. Ja kaikki tääl näi kunnioittaa. Nii tai pelkää.

Vellu katseli ystäväänsä arvioivasti. Hänen oli tehnyt mieli udella, miksi Sipe käyttäytyi noin. Ei Vellu ollut Sipeä ennen tällaisena nähnyt. Hän kuitenkin uskoi saavansa enemmän vastauksia pelkästään tarkkailemalla, ainakin aluksi. Kului kymmenisen minuuttia, kun yksi peliseurue asteli tiskille snooker-pallot mukanaan. Enää yksi oli siis jonossa ennen TCH:ta. Vielä kaksikymmentä minuuttia ja seuraavat snookerin pelaajat tekivät tilaa uusille yrittäjille. Vähän tämän jälkeen Vellu näki neljän miehen astuvan ovesta sisään odotusaulaan. Vellu tunnisti heidät nettisivuilta näkemistään kuvista - TCH Snookerin varsinaiset jäsenet. Miehet astelivat heidän pöytäänsä ja Sipe suoritti nopean esittelyn. Sempaille puhuessaan Sipen eleet, äänenpainot ja sanavalinnat olivat mielisteleviä. Saatuaan kuulla, että jonossa menisi vielä hetki, miehet istuivat alas, kaksi heistä pani tupakaksi. Nyt Sempai loi katseen Velluun ja sanoi:

- Pikkuinen, tiedätkö olutravintola Kuikan?

Vellu säpsähti, mutta sai kuitenkin vastauksen ulos suustaan.

- Kuikka? Joo, se on siinä Hesarilla.

Sempai ojensi Vellulle jotain. Saatuaan esineen käteensä Vellu huomasi pitelevänsä auton avaimia.

- Löydät Kuikan edestä vihreän Peugeotin, se pitäisi pestä ja vahata. Löydät pesuaineet ja tarvikkeet takakontista. Vettä saat Kuikasta kun kerrot minun lähettäneen sinut. Luotan siihen, että teet huolellista työtä.

Vellu nielaisi, katsoi hämillään Sempaita ja nielaisi uudelleen. Sitten hän vilkaisi nopeasti Sipeä. Tämä nyökkäsi hänelle kasvoillaan merkitsevä ilme. Samassa salin pitäjä ilmoitti kuuluvalla äänellä, että nimellä Kuusoturi oli seuraava pelivuoro snookeriin. Sempai vilkaisi Sipeen kysyvästi, ja Sipen nyökättyä viisikko lähti kohti tiskiä ja pelisalia. Kukaan ei enää kiinnittänyt mitään huomiota Velluun, joka istui edelleen neuvottoman oloisena pöydän ääressä. Sipe oli neuvonut häntä varautumaan outoihin asioihin, mutta tätä hän ei ollut osannut odottaa. Oliko tämä jokin initiaatioriitti? Ei siinä mitään, Vellu oli tällaisia käynyt läpi ennenkin. Äijäporukoissa oli usein tapana vähän hiillostaa tulokkaita ja katsoa onko niistä mihinkään. Vellu oli aina läpäissyt tällaiset tulikokeet ja läpäisisi tämänkin. Niinpä hän nousi, poistui salilta ja lähti astelemaan kohti olutravintola Kuikkaa.

Kymmenisen minuuttia kuljettuaan Vellu saapui Kuikan luo. Välittömästi ravintolan eteen oli pysäköity vihreä Peugeot 406. Vellu kokeili saamiaan avaimia ja totesi niiden sopivan autoon. Hän avasi takakontin ja löysi muoviämpärin, joka sisälsi kaiken tehtävään tarvittavan. Käytyään sisällä ravintolassa hakemassa ämpärin täyteen vettä, Vellu alkoi töihin. Hyvän aikaa työskenneltyään hän yhtäkkiä havahtui siihen että joku läimäytti häntä olalle. Vellu säpsähti ja kääntyi salamana ympäri. Kauhukseen hän havaitsi lyöjän olleen Seppo. Lisäksi Sepon seurassa oli kaksi ammattikorkeasta tuttua tyyppiä ja kaksi joita hän ei tuntenut, kaikki olivat hyvässä nousuhumalassa. Seppo aloitti puheen, tai huudon, typerä humalaisen virne naamallaan.

- Mitä vittuu! Onks tää joku huoltis? Mä en ees tienny et sullon kärry.

Vellu näytti kärsivältä. Pitikö noiden pölähtää tohon. Mitä helvettiä ne edes tekivät Kalliossa? Tuossa ne nyt joka tapauksessa olivat.

- Ei tää o mun.

Voi saatanan saatana! Ei tuota olisi pitänyt sanoa.

- Tääh? Sä puleeraat jonkun pököttiä niinku joku hovineekeri! Ei vittu Vellu jos noin tiukkaa tekee nii heittäsit keikkaa. Sä oot komee mies kyllä susta kotirouvat maksas ihan kivat hillot.

Koko hilpeä seurue yhtyi Sepon ilonpitoon. Vellu olisi halunnut vaihtoehtoisesti joko vajota maan alle tai tappaa kaikki viisi. Sitten Seppo totesi että heidän tuli jatkaa matkaa. Night Lifessa olisi tänään keikka, ehkä. Jokunen ivallinen kommentti Sepolta vielä irtosi, sitten seurue onneksi poistui. Vellu tiesi ettei Seppo ollut ollut tarkoituksellisen ilkeä. Siltikin, ei jumalauta. Vitun Sempai perkele.

Kun auton pesu ja vahaus oli lopulta suoritettu, Vellu totesi ansainneesa tuopin olutta, ehkä kaksikin. Hän astui sisään Kuikkaan, tilasi tuopin ja istui pöytään. Samassa kuitenkin kännykkä kilisi, soittaja oli Sipe.

- Moro! Joks sä oot suoriutunu siitä pösöstä? Ai oot? Joo hei me on lopeteltu pelit ja ollaan menossa baariin. Sä varmaan tiedät Mascotin? Joo me mennään sinne. Viittisikkö kuule ajaa sen auton tänne johonkin Mascotin lähistölle? Joo ja tu sitte sisään, pääset vihdoinkin tapaan jätkät.

Vellu oli likaisen ja vittumaisen työn uuvuttama ja hikinen. Lisäksi vaikutti siltä että lepohetki oluen seurassa jäisi todella lyhyeksi.

- Tarvitsevatko bwanat mahdollisesti kyydin biljardisalilta Café Mascotiin? Olisi sääli jos sahib Sempai tai lordi Pyynö venäyttäisivät nilkkansa Kallion barbaarisen epätasaisella katukiveyksellä. Matkaa on kuitenkin kaksi korttelin väliä.
- Öö, venaa. Okei. Joo, selvä. No niin joo, ei me tarvita kyytiä, kiitti vaan. Kyllä me kävellään. Nähdään baarissa. Moi.

Vellu painoi peukalollaan punaista luuria niin että matkapuhelimen muovikuorista kuului kevyt rutina.


Tarinan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa