2. Luku: Sininen vai punainen pilleri


Tarinan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa

- …cueball handling. Älä hallitse… Hei mikä tää juttu on?

Vellu ei ollut varma tuliko hänen suhtautua ruudulla olevaan Internet-sivustoon vakavasti vai huumorilla. Sipellä oli ties monennenko kerran illan aikana tuo sama vastahakoinen ilme. Nyt hän kuitenkin vastasi ilman patistelua.

- TCH Snooker. Mun snooker-kerho. Tai oikeastaan mä en ole vielä jäsen, ne on ottaneet mut hang-aroundiks.
- Hang-aroundiks? Onks biliskerhoillakin sellasia? Onks teillä omat liivit ja peniskorut? Ootteks te villeiks syntyneitä?

Vellun ääni oli huvittunut ja hilpeä, nyt hän oli varma että Sipe laski leikkiä. Oli varmaan laskenut koko illan. Niinpä hän yllättyi kun Sipe vastasi kimpaantuneella äänellä:

- Vittu tartte päätä aukoo vaikket vakavissas ottaska! Ja lopeta toi biliksestä puhuminen! Tää on snookeria eikä mitään vitun homokoronaa. Ja tää kerho ei kuule oo mikään vitun vitsi!

Vellu yritti häkeltyneeseen sävyyn pyydellä anteeksi, mutta Sipe keskeytti hänet, nyt selkeästi sovinnollisemmin.

- Sori hei, mullon vähän pinna kireellä. Duunissa ei mee hirveen hyvin. Mun pitäs varmaan lähtee himaan.
- Mitä sä nyt hei? Eihän kello oo vielä mitään. Lähetään takas baariin, mennään vaikka Prahaan tai… Hei ehän mä tolla ny mitään tarkottanu.
- Joo hei, kyl mä tajuun. Eikun oikeesti, mä oon väsyny. Otetaan uusiks, ihan totta. Mun pitää ny mennä.

Tämän sanottuaan Sipe heitti takin päälleen ja poistui. Vellu jäi typertyneenä katsomaan hänen jälkeensä. Mikä Sipelle oli tullut? Duunissa muka ei mene hyvin. Hetkeä aiemmin mies oli hehkuttanut kuinka hyvin hän viihtyy työssään. Vellu katsoi kelloa, kymmentä yli kahdeksan. Hetken hän harkitsi yksin baariin lähtemistä, mutta totesi kaljoittelufiiliksen menneen tältä illalta. Sitten hänen katseensa osui tietokoneen ruutuun. Hän oli nyt aivan varma että Sipen outo käytös liittyi tavalla tai toisella tuohon biljar…snooker-kerhoon. Hän istui tietokoneen eteen ja alkoi selata sivuja.

Sivut olivat sekavat. Mikään ei näyttänyt liittyvän mihinkään. Etusivu oli täynnä mukanokkelia letkauksia, keskellä sivua möllötti Nuori Suomi -logo. Kuitenkaan kerholla ei vaikuttanut olevan minkäänlaista juniorityötä. Kerhon jäsenten esittely oli omituinen, Vellu ei tiennyt oliko se hauska vai karmiva. Jäsenet eivät esiintyneet omilla nimillään ja heistä otetut kuvat toivat mieleen ihmemaa Ozin päihdevieroitusklinikan. Jossain kohtaa sivustoa oli listattu jotain, mikä näytti jääkiekkotuloksilta, nähtävästi joitain satunnaisesti valittuja HPK:n ottelutuloksia. Sekään ei näyttänyt liittyvän millään tavoin kerhon tekemisiin. Linkkilista oli yhtä huttua. Lopulta hän havaitsi jotain järkevää; linkin jonka takaa näkisi pelituloksia. Vellu klikkasi linkkiä, mutta havaitsi noiden tietojen olevan salasanan takana. Hetken aikaa hän vielä selaili sivustoa, mutta kyllästyi pian ja siirtyi olohuoneen sohvalle pujottelemaan läpi illan TV-tarjontaa. Pian hän oli unohtanut TCH Snookerin.

Viikonloppu sujui tavanomaisissa merkeissä. Toisin sanoen Vellu oli tikahtua tylsyyteen. Mikä helvetti siinä oli että Jake tai Seppo eivät osanneet hoitaa kouluhommiaan ennen viime hetken paniikkia? Kun maanantai koitti, Vellu oli melkein iloinen että tapahtumaköyhä viikonloppu oli takana. Maanantaina iltapäivällä, kun Vellu oli palailemassa koulusta kotiin, hänen puhelimensa soi. Yllätyksekseen hän havaitsi soittajan olevan Sipe. Vellu vastasi puhelimeen, ja Sipe aloitti äänellä, jossa Vellu oli aistivinaan pakotettua pirteyttä ja huolettomuutta.

- Sipe moi. Hei eihän sulle jääny paskat fiilarit siitä perjantaisesta? Emmä oikeen tajuu mikä muhun meni, olihan toi ny vähä ämmäveto feidata tollei. Ei se susta johtunu, ollaaks me okei?
- Tietty.

Vellu ei oikein tiennyt mitä muuta sanoa. Tulisiko hänen tiedustella Sipeltä syytä tämän käytökseen? Sipe ei vaikuttanut halukkaalta puhumaan asiasta. Sipe ei kuitenkaan antanut Vellulle mahdollisuutta udella, vaan jatkoi heti perään:

- Mä hei mietin vähä sellasta et kiinnostasko sua tulla messiin? Siis tähän snooker-jengiin. Sähän olit mun muistaakseni aika haka poolissa. Niin meinaan vaan et mä voisin suositella sua, et jos sua vaan kiinnostaa.

Ennen kuin Vellu itsekään ymmärsi mitä oli tehnyt, hän oli antanut myöntävän vastauksen. Sipe kuulosti helpottuneelta.

- Vitun siisti juttu hei. Nähdään mekin tästä lähtien vähä useemmin. Niin et tulisiks sä jo huomenna pelaan? Me pelataan aina tiistaisin.
- Joo, kyllä mulle huominen käy. Missä ja mihin aikaan?
- No se mesta on ihan sun kämppäs lähellä. Mennään sinne kaheksaks. Mä voisin tulla sun luo vaikka vähä seiskan jälkeen jos se käy. Mä voisin vähä briiffata sua.
- Tehdään näin.
- Okei, ei kai tässä muuta. Huomiseen. Moi.
- Moi.

Vellu työnsi puhelimen takkinsa taskuun ja vaipui ajatuksiinsa. Mihin hän oikein oli myöntynyt? Häntä hieman ihmetytti oma hermostuneisuutensa, harrastekerhostahan tässä vain oli kyse eikä mistään vapaamuurareista. Ja mukavaahan se varmaan olisi snookeria oppia, se oli Vellun kuuleman mukaan aika paljon poolia haastavampaa. Mutta mitä ihmettä Sipe oli tarkoittanut briiffauksella? Jälleen Vellu aisti oudon tunteen jossa sekoittuivat tietty jännityksenomainen kutkutus ja jokin selittämätön levottomuus. Miltei pelko.


Tarinan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa