xxxxShowdown In The House Of Green Tables


Showdown In The House Of Green Tables (SITHOGT) on TCH Snookerin vuotuinen snooker-mestaruusturnas. SITHOGT on TCH Snookerin turnauksista arvostetuin. Mestaruudesta pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 2006.

Pelin Sielu Kuolleen miehen käsi

SITHOGT 2006

Pelattiin: 29.1.2006

Pelisysteemi. Kaikkien aikojen ensimmäiseen SITHOGTiin oli ilmoittautunut neljä pelaajaa. Kaavion laatiminen ei siis ollut mitään optista radiometriaa. Välieräparit arvottiin. Tämän jälkeen pelattiin välierät kahdella pöydällä samanaikaisesti paras viidestä -systeemillä. Välierien jälkeen välierien häviäjät pelasivat keskenään yhden freimin panoksena kolmas sija. Finaali pelattiin jälleen paras viidestä -systeemillä. Tai näin oli tarkoitus toimia. Selostus seuraavassa.

Pelikaavion arvonta. Arvontojen tuloksena saatiin välieräpareiksi Sempai-Mikke ja Markku-Jouko. Sempai oli pettynyt arpaonneensa. Vaan mitä olikaan tuleva.

Välierä Sempai-Mikke. Sempai sai otteluun huonon lähdön. Ensimmäisessä freimissä Sempai ei ollut valmis taistelemaan kunnolla freimin voitosta. Yksi-nolla Mikelle. Toisessa freimissä Sempai taisteli ja tasoitti voitot. Kolmannen päätteeksi Sempai pääsi sensaatiomaiseen kaksi-yksi johtoon, oliko yllätys tekeillä? Mikke kuitenkin taisteli tilanteen tasoihin, neljäs freimi oli loppuun asti tasainen. Jouduttiin siis ratkaisufreimiin. Mikke johti tuota freimiä parhaimmillaan yli kahdellakymmenellä pisteellä. Lisäksi Sempai oli jo yhden snookerin päässä, tarviten myös kaikki väripallot. Snookerin takaa Sempai pääsi onnekkaasti; Mikke sai kuusi virhepistettä osuessaan pinkkiin palloon kädellään. Sempain piti kuitenkin tyhjentää pöytä. Sempai pussitti keltaisen ja vihreän. Hetkeä myöhemmin ruskean, sinisen ja pinkin. Nyt oltiin siis mustan pelissä. Tuossa Sempai lopulta upotti pitkähkön pallon kulmapussiin. Välierä oli ohi.

Välierä Jouko-Markku. Jouko: Markun kanssa pelatuista freimeistä ei ole juuri sanottavaa. Alku oli tasapaksua vääntämistä. Viimeiseksi jäänyt neljäs freimi oli taas hyvä esimerkki Drunken Sparrow -periaatteesta "koskaan ei taivuta". Onnistuin nousemaan voittoon kolmen snookerin takaa. Tämä ei kyllä johdu minun nerokkaasta pelaamisesta vaan Markun nuorisuomi-hengestä. Drunken Sparrow -mestari on tyytyväinen huikeasta nousustaan ja voittoisasta pelistään. Kultakalatyylin taitaja on myös tyytyväinen, erittäin tyytyväinen.. ai mistä??

Pronssiottelu Mikke-Markku. Ei pelattu loppuun. Ratkaisu haettiin lopulta 21.2.2006 kivi, paperi, sakset -pelillä, jossa Markun Uusis-Fez -taktiikka ei purrut.

Finaali Sempai-Jouko. Finaalin alku oli Sempain osalta samanlainen kuin välieränkin; pelailuksi meni. Toisessa freimissä Sempai kykeni tasoittamaan freimivoitot. Finaalin vei kuitenkin lopulta Jouko freimivoitoin kolme-yksi. Kolmas ja neljäs freimi olivat molemmat ympäripyöreitä, ja olisivat voineet ratketa kummalle tahansa. Jouko oli ehkä ratkaisupalloissa hivenen terävämpi.

Lopullinen tulostaulukko näyttää siis seuraavalta. Kuvia turnauksesta löytyy täältä.


Sijoitus Pelaaja
1 Jouko
2 Sempai
3 Mikke
4 Markku