TCH Saaga, osa 6


Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa


Tapahtumapaikka TCH Snookerin päämajan lähiympäristö josssain pääkaupunkiseudulla. Perjantai-iltapäivä 25.3.2005.

Valkoinen Volkswagen Golf lipui hiljalleen pitkin syrjäistä katua. Ympärillä oli lähinnä hylättyjä tehdaskiinteistöjä ja siellä täällä joitain rähjäisiä asuinrakennuksia. Myös entiset tehdashallit kelpasivat laitapuolen kulkijoiden väliaikaisiksi asumuksiksi, joskus pysyviksikin. Seutu oli täyttä slummia. Autossa istuivat ylikonstaapeli Vanhala ja vanhempi konstaapeli Viita, Pasilassa kaksikko tunnettiin tuplaweenä. Auto oli Pasilan poliisitalon siviilikalustoa, huomaamaton kuin pultsari pikkujouluissa. Vanhala katseli ympäristöä syvän inhon vallassa. Hänen oli vaikea hyväksyä, että hyvinvointi-Suomi oli päästänyt tällaisia mätäpesäkkeitä syntymään. Sen ei pitänyt olla mahdollista, eikä se juhlapuheiden mukaan ollutkaan. Kaupunginvaltuusto suunnitteli jo alueen rakennusten purkamista ja uusien virastotalojen rakentamista niiden paikalle. Vanhala tiesi vallan hyvin, että alueen sosiaaliset ongelmat siirtyisivät vain muualle. Valtuutetuille tätä oli turha selittää, eihän Suomessa ollut slummeja. Vanhalan ajatukset keskeytyivät kun poliisiradio räsähti.
- Kotipesä kutsuu Rusakkoa.
- Rusakko kuulee, Vanhala vastasi.
- Ilmoittakaa sijaintinne. Loppu.
- Lähestymme kohdetta. Loppu.
- Kotipesä kuittaa.
Vanhala laski radion mikrofonin pitimeensä ja katseli läheiseltä sisäpihalta ilmaan lehahtavaa kyyhkysparvea. Näky lohdutti Vanhalaa kaiken tämän loputtoman ankeuden keskellä.

Lisuri katseli TCH Snookerin päämajan ikkunasta ilmassa parveilevia kyyhkysiä ja ilmoitti Sempaille:
- Merkki annettu, kytät ovat lähellä.
Kului noin viisi minuuttia, kunnes merkin antaja astui huoneeseen sisään. Jussuf oli kahdeksanvuotias yönmusta neekeripoika. Hän avusti TCH Snookeria pitämällä heidän puolestaan vahtia ja toimittamalla joitain pikkuasioita. Jussuf oli terävä ja liukasliikkeinen poika joka tunsi nämä kadut kuin kotisavanninsa. Korvaukseksi tehdyistä palveluksista Sempai antoi Jussufille kiljua ja pullaa.
- Siviiliauto. Valkoinen Golf, rekkari FPE-394. Pasilasta. Tunsin äijätkin, ne on väkivallasta.
Jussufin raportti oli tavan mukaan lyhyt mutta täsmällinen. Sempai nyökkäsi Jussufille hyväksyvästi.

Saagan pääsivulle Edellinen osa Seuraava osa